Ifjú kosarasaink sikere a Piarista kupán

A legfiatalabb csapatunk, a serdülők, április utolsó napján, szombaton az első Piarista kupán szerepeltek, ami az idei KIDS verseny helyett szervezett mini bajnokság volt. Négy iskola csapata mérkőzött meg egymással körmérkőzéses rendszerben.A szoros küzdelemben végül csapatunk hozta el a kupát!

Nehéz sorsolásunk volt, hiszen a későbbi bronzérmes és ezüstérmes ellen egymást 10 perccel követő két mérkőzésen kellett bizonyítanunk. Nem volt egyszerűbb a harmadik meccsünk sem, ahol a végül negyedik helyezett budai ciszterciek ellen az utolsó percig kiélezett küzdelem végén tudtunk minimális különbséggel nyerni. 

 

A kiegyenlített erőviszonyokat mutatja, hogy körbeverés alakult ki a csapatok között. A nap utolsó meccsét a hazai piarista és a miskolci jezsuiták csapata játszotta, ahol az utolsó pillanatban dobott miskolci kosár hozta meg számunkra az aranyérmet. (Ezzel jött létre három csapat holtversenye, amiből nekünk volt a legjobb a kosárkülönbségünk)

Eredményeink:

Bencés - Jezsuita 80 : 46

Piarista - Bencés 43 : 36

Bencés - Szent Imre Ciszter 49 : 44

 

Az ELSŐ PIARISTA KUPA végeredménye:

1. Pannonhalmi Bencés Gimnázium (5 pont)

2. Piarista Gimnázium - Budapest (5 pont )

3. Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium - Miskolc (5 pont)

4. Szent Imre Ciszterci Gimnázium - Budapest. (3 pont)

 

A kupát elnyerő csapatunk tagjai:


Acsai Márk, Barcza Zsigmond, Bokor András, Czémán Róbert, Horváth Zsombor, Linczenbold Eliot, Németh Attila, Németh Donát,Paulicsek Ádám, Petőházi Bence, Pfeffer Károly, Smikál Balázs, Szalona Botond, Szőcs Marcell